Tillbaka

CH S*Fjällvinden´s Milton SBI d

 

 

Milton är vår stora nallebjörn som älskar alla i familjen, både tvåbenta och fyrbenta, och gärna visar det, men när det är läggdags vill han gärna ligga på mattes kudde och sova. Hans favoritleksaker är garnbollar, ett gammalt orange twistband och hårsnoddar som han stjäl av min dotter Jessica, han leker med dem och matar och vattnar dem så ofta han kan.

Milton kom också till oss som foderkatt, återigen genom min vän Malin. Hon ringde mig och talade om att hon hittat en fin röd hane och undrade om jag kunde tänka mig att ta hand om honom. Jag sa som det var att jag tycker ju inte att röda birmor är så fina, tittade på bilder av Milton och var tvungen att erkänna att han var ganska söt.

Alltså satte vi oss en tidig vinter morgon i min lilla cittra och startade färden från Falun upp till Östersund. Naturligtvis snöade det stora fina flingor, såna som är fina när man sitter inne och tittar på dem, inte när man sitter i en bil och ska åka en massa mil! På de mindre vägarna var jag säker på att vi skulle bli stående och få skotta oss fram, men skyffeln jag inte hade med mig. Men vi kom fram och hade mycket roligt på vägen. Vi såg bl a ett övergångsställe för älgar! Utmärkt med skyltar och allt, nu skrattar säkert alla norrlänningar åt oss, men vi hade aldrig sett nåt liknande och skrattade så vi hade ont i magen. Milton visade tydligt redan från början att han valt mig till sin människa och alla mina fördomar mot röda birmor dalade till marken tillsammans med snöflingorna, vilken underbar kille. Tack Malin för att du visade mig hur fel jag hade.

            

Milton har tagit sin championtitel utan problem och samtidigt charmat alla domare med sitt underbara temperament.  Idag är han kastrerad och har övergått i min ägo, vi kommer att fortsätta ställa ut honom och hoppas han klarar sig bra som kastrat också.